Vabilo: Ali je odslužen les še primeren za uporabo?

Vabilo: Ali je odslužen les še primeren za uporabo?

Odslužen les ima ogromen potencial, ki je premalo izkoriščen. V okviru projekta Lesni feniks, ki se pričenja letošnjo jesen, dajemo lesu novo življenje, povezujemo različne partnerje v lokalnem okolju in ozaveščamo o pomenu ponovne uporabe in krožnega gospodarstva. Več o projektu na spletni strani www.lesnifeniks.si.

Ob pričetku projekta organiziramo predavanje o odsluženem lesu, ki bo v ponedeljek, 21. oktobra 2019, ob 11.20, na MIC v Šolskem centru Škofja Loka, Podlubnik 1b, v predavalnici M115.

Predavanje je sestavljeno iz treh delov:
Ali je odslužen les še primeren za uporabo?
Prof. dr. Miha Humar z Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakultete, Katedre za lesne škodljivce, zaščito in modifikacijo lesa nam bo predstavil mehanske karakteristike lesa: kako odporen je odslužen les in kakšne so njegove lastnosti?

Komu služi odslužen les?
Dr. Iztok Šušteršič, vodja raziskovalne skupine za trajnostno gradnjo z obnovljivimi materiali v centru odličnosti InnoRenew CoE nas bo seznanil z vplivom lesa na človeka ter vplivom lesa v bivalnem okolju na počutje posameznika.

Od odsluženega lesa do končnih produktov
M SORA je slovenski proizvajalec lesenih in alu-les oken, vrat ter drsnih sten, specializiran za izdelavo butičnih in tehnološko zahtevnih lesenih produktov. Na predavanju bodo predstavili razvoj izdelkov iz odsluženega lesa prek razvojnih in družbeno odgovornih projektov.

Dogodek bo trajal približno dve uri. Nanj se ni treba prijaviti in je brezplačen. Vabljeni vsi, ki bi radi izvedeli več o možnostih uporabe odsluženega lesa, ali vas zanimajo ponovna uporaba in krožno gospodarstvo.