VABILO na novinarsko konferenco ob začetku projekta Lesni feniks

VABILO na novinarsko konferenco ob začetku projekta Lesni feniks

Partnerji projekta Lesni feniks in društvo Ekologi brez meja vas ob  nedavnem začetku projekta Lesni feniks vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 20. novembra 2019, v prostorih Galerije DPD Svobode Žiri (Trg svobode 6, Žiri) z začetkom ob 16.30.
Lesni feniks je projekt ponovne uporabe lesa, ki povezuje gospodarstvo, izobraževalno ustanovo in lokalno skupnost. Glavna cilja projekta sta izvedba pilotnega projekta uporabe lesnih ostankov in odsluženega lesa, iz katerih bodo nastali novi izdelki ter ozaveščanje lokalnega prebivalstva. Več o projektu krožnega gospodarstva s pomenom za lokalno prebivalstvo na spletni strani http://www.lesnifeniks.si/.

V okviru novinarske konference bodo o projektu spregovorili

  • direktor podjetja M Sora, Aleš Dolenc,
  • Dimitrij Jeraj, predstavnik Šolskega centra Škofja Loka in
  • Janez Žakelj, župan Občine Žiri.

Po krajši predstavitvi bo na voljo čas za vaša vprašanja. Istega dne ob 18. uri pa vabljeni še na predvajanje filma Smeti (Trashed) v Kino Žiri. Pred predvajanjem filma nas bo k razmisleku o problematiki odpadkov pozvala predsednica Ekologov brez meja, Urša Zgojznik.
Vljudno vas prosimo, da nam udeležbo na novinarski konferenci potrdite na spodnji kontakt. Hvala za pozornost, ki nam jo boste namenili!
Kontakt:
Barbara Zorko, Društvo Ekologi brez meja, 031 363 368, barbara.zorko@ocistimo.si