[VABILO] Predavanja Ali se teme okolja tičejo vseh nas? in projekcije filma Smeti

[VABILO] Predavanja Ali se teme okolja tičejo vseh nas? in projekcije filma Smeti

Razvojna agencija Sora d.o.o. v sodelovanju z Društvom Ekologi brez meja in partnerji projekta Lesni feniks vabi na predavanja »Ali se teme okolja tičejo vseh nas?« in projekcije večkrat nagrajenega dokumentarnega filma Smeti (Trashed).

Predavanja in projekcije filma bodo v februarju in marcu 2020 na različnih lokacijah na širšem Škofjeloškem območju:

  • V četrtek, 27. februarja, ob 17. uri v Škofji Loki, v Veliki sejni sobi UE Škofja Loka (1. nadstropje, Poljanska cesta 2, 4220 Škofja Loka). Predvajanje filma Smeti bo ob 18. uri.
  • V četrtek, 5. marca, ob 17. uri v Žireh, v Kulturnem središču Stare Žiri (Tabor 2, 4226 Žiri).
  • V četrtek, 12. marca, ob 17. uri v Gorenji vasi, v Sokolskem domu Gorenja vas (Mala dvorana, Poljanska cesta 87, Gorenja vas – Poljane). Predvajanje filma Smeti bo ob 18. uri.
  • V sredo, 18. marca, ob 17. uri v Železnikih, v Kulturnem domu Železniki (Trnje 39, Železniki). Predvajanje filma Smeti bo ob 18. uri.

Na predavanju »Ali se teme okolja tičejo vseh nas?« predsednice Ekologov brez meja, Urše Zgojznik, boste izvedeli, kateri so aktualni okoljski izzivi, ter se srečali s pojmi, kot so podnebne spremembe, krožno gospodarstvo in zero waste. Kaj lahko kot posamezniki naredimo za okolje,kako prilagoditi naše aktivnosti in kje se skrivajo rešitve za planet in ljudi?

V dokumentarnem filmu Smeti, ki je nastal v produkciji filmske družbe Blenheim Films, se igralec Jeremy Irons nameni raziskati razsežnosti in vplive globalne problematike odpadkov, ko na svojem potovanju okoli sveta obiskuje čudovite kraje, okrnjene zaradi onesnaževanja. Film ima slovenske podnapise in je bil predvajan tudi v Evropskem parlamentu.

Predavanja in projekcije filma se bodo izvedla v okviru projekta Lesni feniks in so namenjeni ozaveščanju javnosti o pomenu zmanjševanja količine odpadkov ter ponovne uporabe materialov. Partnerji v projektu so: Lokatur, z.o.o., so.p., M Sora, d.d., Občina Žiri, Razvojna agencija Sora d.o.o. in Šolski center Škofja Loka.

Na dogodke se ni treba prijaviti in so brezplačni. Vabljeni vsi, ki vas zanimajo okoljske teme ali bi radi izvedeli več o problematiki odpadkov.

Dodatne informacije: Razvojna agencija Sora d.o.o., info@ra-sora.si , 04-5060224
Ekologi brez meja, barbara.zorko@ocistimo.si, 031 363 368