Pričeli smo s serijo predavanj in projekcij filma Smeti!

Pričeli smo s serijo predavanj in projekcij filma Smeti!

V Škofji Loki smo včeraj otvorili serijo predavanj “Ali se teme okolja tičejo vseh nas?” in projekcij filma Smeti.

Urša Zgojznik, predsednica društva Ekologi brez meja, je opozorila na nekatere ključne aktualne okoljske problematike. Zakaj zavržemo toliko hrane? Kaj povzroča hitra moda? Kam nas pelje potrošništvo?
Govorili smo tudi o tem, kaj sploh lahko naredimo, da bi bil naš vpliv na okolje manjši. Konkretnih rešitev in dejanj je ogromno in vsak korak šteje. Veseli smo, da se je razvila prijetna debata, hvala vsem udeležencem. Po predavanju smo si ogledali film Smeti.

Če ste včerajšnje predavanje in projekcijo filma zamudili, imate še nekaj priložnosti prisluhniti Urši in si ogledati projekcijo filma:

  • V četrtek, 5. marca, ob 17. uri v Žireh, v Kulturnem središču Stare Žiri (Tabor 2, 4226 Žiri). Samo predavanje, projekcija filma je že bila izvedena v lanskem letu.
  • V četrtek, 12. marca, ob 17. uri v Gorenji vasi, v Sokolskem domu Gorenja vas (Mala dvorana, Poljanska cesta 87, Gorenja vas – Poljane). Predvajanje filma Smeti bo ob 18. uri.
  • V sredo, 18. marca, ob 17. uri v Železnikih, v Kulturnem domu Železniki (Trnje 39, Železniki). Predvajanje filma Smeti bo ob 18. uri.