Idejne zasnove dijakov – tretji del

Idejne zasnove dijakov – tretji del

Pred nami je že tretji del izvirnih idej za klopi iz odsluženega lesa, ki so jih prispevali dijaki Šolskega centra Škofja Loka. Kako so sami doživeli ustvarjanje izdelkov ter celoten projekt? Preberite izjave Klemna, Eve, Sama in Gašperja.

Idejna zasnova klopi – Klemen Jerič

“Projekt mi je bil všeč, saj smo pridobili novo znanje konstruiranja in oblikovanja izdelkov iz lesa. Svojo klop sem oblikovala po vtisu iz Žirov, kjer me je navdušila predvsem čipka, zato sem v klop vključila motiv kleklja. S svojim izdelkom sem zadovoljna, veselim se že naslednjih projektov.” Eva

Idejna zasnova klopi – Eva Kokelj

Najboljša stvar pri tem projektu je bil koncept uporabe odsluženega materiala. Tudi predavanje mi je bilo všeč, predvsem to, kako se star material lahko ponovno uporabi. Drugače pa smo bili od projekta popolnoma odtujeni, razen tega, da naj bi naše klopce predstavljale teme in Žiri. Ker sem svojo klopco dizajniral na moderen minimalističen način, ni prenesla obremenitve.” (Samo)

Idejna zasnova klopi – Samo Pogačnik

Od tega projekta sem odnesel to, da se da rabljen les ponovno uporabiti. Če pogledam na začetek projekta in potem na moj končni izdelek, opazim velik napredek: najprej nisem vedel, kako bi kaj napravil, na koncu se je vse dobro izšlo. Močno sem okrepil svojo samozavest in spoznal, da noben cilj ni previsok, treba je samo vztrajati. Ko vidim naše končne izdelke, sem res ponosen nase in na vse svoje sošolce ter sošolki.” (Gašper)

Idejna zasnova klopi – Gašper Potočnik