Predavanje Kako naprej do manj odpadkov?

Predavanje Kako naprej do manj odpadkov?

Razvojna agencija Sora d.o.o. vas v sodelovanju z društvom Ekologi brez meja in Knjižnico Ivana Tavčarja Škofja Loka vabi na spletno predavanje »Kako naprej do manj odpadkov?«.
Dogodek bo v torek, 17. novembra 2020, ob 17:00 uri, preko spletnega orodja Zoom. Prijave zbiramo na povezavi: ? bit.ly/feniks-prijave. Prijavljeni bodo dan pred dogodkom na elektronski naslov prejeli povezavo za spremljanje dogodka.
Na predavanju Jaka Kranjca iz društva Ekologi brez meja boste izvedeli, kakšen izziv nam predstavljajo vseprisotni odpadki, kako blizu so rešitve in kakšne dobre prakse že imamo v Sloveniji. Srečali se boste s pojmi, kot sta krožno gospodarstvo in zero waste (t.j. manj / brez odpadkov). Kaj lahko kot posamezniki naredimo za okolje, kako prilagoditi naše aktivnosti in kje se skrivajo rešitve za planet in ljudi?

Predavanje je brezplačno in bo izvedeno v sklopu projekta Lesni feniks. Namenjeno je ozaveščanju javnosti o pomenu zmanjševanja količine odpadkov ter ponovne uporabe materialov. Partnerji v projektu so: Lokatur, z. o. o., so .p., M Sora, d.d., Občina Žiri, Razvojna agencija Sora d.o.o. in Šolski center Škofja Loka.
Vabljeni vsi, ki vas zanimajo okoljske teme in bi radi izvedeli več o problematiki odpadkov.
Kontaktni osebi za več informacij: Darja Barič, darja.baric@ra-sora.si, 040-769 518 in Barbara Zorko, barbara.zorko@ocistimo.si, 031-363 368.