Razstava “Bivanje z lesom” še nekaj dni na ogled v Ljubljani

Ljubljana, 1. september 2021 – Potujoča razstava Bivanje z lesom, ki jo podpirata tudi SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktorat za lesarstvo, bo vse do 4. septembra 2021 na ogled v nakupovalnem središču ALEJA v Ljubljani, potem pa se seli v Supernovo v Novi Gorici, Europark v Mariboru in Citypark BTC v Murski Soboti.

Razstava že več let prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje. Spodbuja pozitivni odnos do lesa, popularizira kulturo gradnje in rabe lesa v interjeru ter omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti.

»Z razstavami kot je ta, želimo približati les splošni javnosti in prikazati, da gre za okolju in človeku prijazen material ter dogodke za promocijo predelave lesa predstaviti v vseh regijah Slovenije«, pravi Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo. »Tudi ta dogodek podpira povratek oziroma ponovno vzpostavitev lesne industrije v vseh slovenskih regijah, kar nam daje dobro priložnost tudi za znižanje emisij ogljikovega dioksida.«

»V Sloveniji imamo kakovosten les, ki nudi široko možnost uporabe in oblikovanja, zato na agenciji že vrsto let aktivno izvajamo številne promocijske aktivnosti, s katerimi poskušamo ozaveščati slovensko splošno in strokovno javnost o prednostih uporabe lesa,« je dodal dr. Tomaž Kostanjevec, direktor SPIRIT Slovenija.

Na razstavi so predstavljeni najbolj kakovostni slovenski ponudniki lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa; vseslovenski road-show dogodek predstavlja izbor kakovostnih lesenih produktov in objektov, postavljenih v različnih geografskih in ekonomskih okoljih; poleg arhitekturne in vsebinske zasnove stanovanjskih, javnih, poslovnih in turističnih objektov, namenja prostor in dialog dizajnerski leseni opremi prostorov, pohištvu in projektom v lesu. Razstava je večjezična, 30 razstavnih panojev je opremljenih s slovenskimi, angleškimi in nemškimi opisi. VIDEO o razstavi BIVANJE Z LESOM 2021 najdete tukaj.